זהו אחד הטרנדים הבריאותיים החמים ביותר. עשב חיטה, “הנס הירוק”, כולל בתוכו אינספור מעלות בריאותיות. כתוצאה מכך, גבר עם השנים מספר האנשים אשר מעוניינים לצרוך מיץ המבוסס על עשב זה באופן קבוע. הדבר הביא גם לצמיחה בפופולאריות של מסחטות עשב חיטה, אשר ניתן למצוא כיום בבתים ישראלים רבים.

ראשית: מעלותיו של עשב החיטה

מסחטת מיץ עשב חיטהאז מדוע בכלל אנחנו זקוקים לעשב חיטה? ובכן, עשב זה, שמקורו בחיטה אורגנית, ידוע מזה שנים כבעל סגולות רפואיות מופלאות. עיקר הדבר נוגע לתכולתו, בה כ-70% כלורופיל (“דם החיים של הצמח”). ממש על קצה המזלג, הכלורופיל מביא לטיהור מערכות הדם בגוף כולו או לשיקומן, משמיד חיידקים, מוריד את רמות הסוכר בדם, מטהר את הכבד, מרפא מחלות עור, מונע עששת בשיניים – והרשימה עוד ארוכה.

עשב החיטה כולל בתוכו ויטמינים חשובים, מינרלים, חומצות אמינו ואנזימים החשובים לגוף. הדעה הרווחת היא שעשב החיטה מסייע לעיכוב תהליכי הזדקנות בגוף, ובכך למעשה הופך אותו ל”צעיר” הרבה יותר. זאת ועוד, מומחים רבים סבורים כי ביכולתו אפילו להאט את קצב התפשטות תאים סרטניים בגוף.

כך המסחטות נכנסות לתמונה

כיום, קיים מגוון רחב ביותר של מסחטות עשב חיטה. אולם, בין כל הדגמים השונים, עומד תמיד צורך מהותי אחד, המלווה למעשה כל מסחטה ומסחטה: לסחוט את המיץ בצורה המהירה והיעילה ביותר. כך, איכותו של המיץ תישמר, כמו גם רכיביו התזונתיים החשובים. על אותו עיקרון, מיץ החיטה לא יתחמצן או יתחמם במהלך ההכנה, ובכך ישמור על איכותו.

מסחטות עשב חיטה, כאמור, זוכות לעדנה משמעותית בשנים האחרונות. אם בעבר היה ניתן למצוא אותם רק בחנויות ספורות, כיום הן ממלאות את המדפים בחנויות החשמל והטבע, במיציות ואפילו בפיצוחיות השונות. זאת למרות שטעם המיץ, יש לציין, אינו הטעים ביותר שניתן להעלות על הדעת. למעשה, רבים מוכנים לצרוך אותו, על אף אי הנעימות שבכך, תוך הכרה ביתרונות העצומים שלו.

לא רק לשתיה

נקודה שחשוב להדגיש היא שמסחטת עשב החיטה נועדה לא רק להכין משקאות מבוססי עשב ירוק זה, חיוניים ככל שיהיו. באמצעותה ניתן להחליט למעשה על הדרך הרצויה לצרוך את החומר החשוב הזה: דרך נפוצה היא בתור רוטב לסלטים, לפסטות או אפילו לקינוחים, כמו גם כחלק ממיצי פירות. באותה מידה, ניתן למרוח אותו על הפנים והשיער, או אפילו לשפשף בו את החניכיים.

דגשים חשובים בדרך לבריאות

אנשים רבים מעוניינים לקחת את הבריאות לידיים שלהם, ולרכוש מסחטת מיץ עשב חיטה לשימוש פרטי. עם זאת, חשוב לזכור שיש אוכלוסיות שרצוי שייזהרו עם צריכה מוגברת של המיץ הזה, בריא ככל שיהיה. כך, תינוקות יכולים לצרוך אותו אך ורק מגיל שנתיים, ומומלץ גם שנשים בהריון לא יעשו זאת בשלושת החודשים הראשונים להריונן.

על מנת לחסוך בעלויות הכנת המיץ, המלצה יעילה היא לגדל את זרעי עשב החיטה באופן עצמאי, וכאשר הם מגיעים לגודל המתאים לחתוך אותם, ולהכניס למכונה. ואגב, המסחטה לא חייבת להיות אך ורק על טהרת מיץ החיטה: דגמים שונים מאפשרים גם הכנה של פירות או ירקות, בנוסף לעשב החיטה או בנפרד אליו.

ומה לגבי המחיר?

בדומה לסוגים אחרים של מסחטות מיץ, גם כאן המפרט הטכני של המסחטה יקבע את מחירה. ככלל, מסחטות מהירות וחזקות יותר יהיו יקרות יותר, אך גם יאפשרו לנצל באופן מיטבי את מעלותיו הרבות של עשב החיטה. המחיר נע ברוב המקרים בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים: רצוי להחליט בדיוק על התקציב שמקדישים למשימה, ולהתייעץ גם גורמים הבקיאים בתחום לגבי הבחירה.